У ТПП України відбувся українсько-оманський бізнес-форум

02.04.2019

Делегація з 25 оманських бізнесменів на чолі з головою ТПП міста Шаркія Алі Салім Аль Хаджрі виявила цікавість до співпраці з українським бізнесом у таких сферах, як аграрний сектор; продукти харчування; будівельна галузь; туристичний бізнес; енергетичний сектор.

«Товарообіг між нашими країнами за минулий рік становив понад 50 млн. Утім, експортний потенціал і різноманіття якісного українського продовольства дає можливість збільшити цю цифру. Соняшникова олія, пшеничне борошно, яйця птиці –  продукти, які Україна вже постачає на оманський ринок. За словами членів делегації, попит є на м’ясо птиці, шоколад, пшеницю, цибулю, сир і хлібобулочні вироби. Частка України в даних сегментах мізерна або взагалі відсутня», – сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Крім того, Оман приступає до розгортання проектів у галузі поновлюваних джерел енергії і в даний час має у своєму розпорядженні величезну кількість ініціатив у цій сфері. Султанат прагне диверсифікувати енергопостачання і ставить перед собою амбітну мету – до 2030 року покрити 30% своїх потреб в електроенергії за допомогою поновлюваних джерел. У країні очікують, що до 2030 року сонячна енергетика буде виробляти 21% електроенергії, вітроенергетика – 6,5%, а спалювання побутових відходів дасть ще 2,5%. Це також цікава сфера для співпраці.

У рамках форуму Меморандум про взаєморозуміння підписали президент Рівненської ТПП Микола Ярощук та голова ТПП міста Шаркія Алі Салім Аль Хаджрі.

Теги: ТППУ, Оман