У Варшаві відбулася Конференція «Український бізнес у Польщі – можливості співпраці, перспективи розвитку, досвід та виклики»

04.04.2023

Торгово-промислова палата України виступила партнером заходу.

Захід відкрили Вальдемар Буда, міністр розвитку та інновацій Польщі, Цезарій Казьмерчак,президент Спілки підприємців і роботодавців Польщі та Ізабела Вєлага, Президент фонду спортивного тоталізатора.

Основною темою обговорення був актуальний стан польсько-української економічної співпраці, трендів, напрямів розвитку обох сторін, та роль інституцій, які пропонують підтримку українським бізнес-партнерам.

\

На заході відбулося три панельні дискусії, спікером однієї з яких Анна Любима, Директор Департаменту міжнародного співробітництва при ТПП України.

Анна Любима подякувала Польщі та партнерам за системну підтримку України та розвиток двосторонніх ділових відносин між нашими країнами.

«Для нас дуже важливо мати таких надійних партнерів. Для досягнення конкретного результату важлива системна робота, і цей захід є логічним продовженням уже проведених Союзом підприємців та роботодавців Польщі в Україні заходів. Український бізнес дуже добре розуміє важливість торгово-економічних відносин з Польщею. Польща є економічним хабом для України», - наголосила вона.

Серед ключових тез конференції:

• Польський бізнес враховує перспективу затягування військових дій і пов’язану з цим невизначеність перспектив економічного відновлення України. Однак це не впливає на довгостроковий інтерес польських компаній до українського ринку. На перший план виступає пошук ефективних механізмів страхування безпекових ризиків. Польські державні фінансові інституції як KUKE вже роблять важливі кроки у цьому напрямку.
  • Інвестиції українських компаній в Польщі створюють унікальні умови для оптимізації ланцюжків експорту та виходу на європейський ринок. Яскравий кейс – вихід на польський ринок «Нової пошти».
  • Винятково тісне політичне партнерство Варшави і Києва створює дуже сприятливі умови для ділової співпраці і дозволяє модерувати окремі виклики конкуренції між бізнесом, наприклад експорт українських зернових до Польщі.
  • Важливою є роль співпраці польських та українських бізнес-асоціацій як провідників для компаній обох країн, які допомагають пристосуватися до політичного та регуляторного клімату, культури ведення бізнесу, об’єктивної оцінки потенційних партнерів.

Лінк до відео запису: https://www.youtube.com/watch?v=rv3bVsJhS8o

Теги: конференція, Польща, бізнес, співробітництво, ТППУ, Україна