Українські регіони – кластери можливостей для інвестування

09.06.2021

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков та Президент ТПП України Геннадій Чижиков відкрили Форум-презентацію економічного потенціалу Тернопільської області.

Торгово-промислова палата України започатковує нову традицію – проведення на базі Палати форумів, присвячених презентації інвестиційних можливостей регіонів України.

Дмитро Разумков у вітанні до учасників Форуму відзначив, що зростання інвестиційних можливостей регіонів є головним  наслідком реформи децентралізації.

«Завершення реформи децентралізації й Конституційної реформи, ухвалення закону про індустріальні парки відкривають нові можливості для економічного розвитку областей. Зокрема, промисловості та технологій. Ми дуже хочемо, щоб в Україну заходив інноваційний бізнес», - сказав Д. Разумков.

У Форумі «Тернопільщина – кластер можливостей» взяли участь представники понад 30 країн, міжнародних організацій, інвестиційних компаній, банківських установ.

Президент ТПП України закликав міжнародних партнерів звернути увагу на бізнес-потенціал Тернопільщини.

«Україна стає все цікавішою для інвестора. Ми вдосконалюємо законодавство, спрощуємо умови для бізнесу. Тернопільська область – аграрний, промисловий, туристичний край зі значним потенціалом. Регіон, що знаходиться за 175 км від кордонів ЄС. З кваліфікованими трудовими ресурсами. Хорошим кліматом. І ключове - місцева влада максимально сприяє розвитку бізнесу», - наголосив Геннадій Чижиков.

Під час Форуму, окрім обговорення можливих шляхів інвестиційного співробітництва регіону з різними країнами світу, було презентовано найкращі компанії регіону, громади та освітні заклади.