Українські та чеські палати поглиблюють регіональну співпрацю

01.06.2022

Українські та чеські регіональні палати взяли участь у двосторонній бізнес-конференції

Бізнес-конференція «Україна та Чехія: нові можливості для транскордонного співробітництва» відбулась 31 травня за підтримки ТПП обох країн.

Метою заходу була активізація регіонального співробітництва.
5 українських ТПП – Дніпровська, Львівська, Кіровоградська, Запорізька та Івано-Франківська – презентували свої можливості для колег із чеських палат.

Представники Карловарської регіональної торгової палати, Пльзенської, Моравсько-Сілезької, Злінської та Південно-Моравської регіональних палат розповіли про ринки та потреби чеських земель, діяльність своїх палат та особливості бізнесу в регіонах.

Лідери українських та чеських палат напряму обговорили можливості спільної роботи.

Президент ТПП України Геннадій Чижиков подякував президенту Чеської ТПП панові Володимиру Длоугі та його команді за організацію продуктивної та важливої бізнес-конференції і привітав участь українських та чеських регіональних палат у заході.

«Прямі контакти між регіональним бізнесом – найперспективніший шлях для ефективної ділової співпраці. Ми бачимо не тільки велику кількість регіональних представників системи обох палат України та Чехії, але й представників Міністерства промисловості і торгівлі Чеської Республіки, ми раді вітати вас усіх! Наші регіони вже співпрацювали з чеськими регіональними палатами, а ця зустріч дозволяє зробити співпрацю більш різноманітною, глибокою та ефективною», - сказав Геннадій Чижиков.

Він відзначив високий рівень підтримки України з боку Чехії: «Вражає ставлення чеського народу, бізнесу та уряду Чехії до України, їхня готовність не лише підтримати, але й стати лідером серед країн, які планують брати участь у відбудові та реконструкції української економіки. Чехія є надійним другом, союзником і важливим торговельним партнером України».

Чехія головуватиме в ЄС з липня 2022 року. Чеські чиновники вже заявили про готовність Чехії підтримати Україну, зокрема у відновленні інфраструктурних проектів та промисловості. 2021 року товарообіг між нашими країнами сягнув рекордних 2,5 мільярдів доларів.

Теги: ТППУ, Україна, Чехія