Українські виробництва освоюють новітні технології металообробки

25.02.2019

Представники німецьких компаній-виробників презентували вітчизняним підприємствам сучасні технології металообробки, що відповідають світовим стандартам і використовуються в ЄС.

Протягом минулого тижня (18, 20 і 22 лютого) відбувся форум «Сучасні технології в металообробці: автоматизація, роботизація, контроль якості».

Спікери М. Шмідт (INDEX-WerkeGmbH&Co. KG), В. Блем (INDEX-WerkeGmbH&Co. KG), К. Анзельм (CHIRON), М. Дробицов (CHIRON), Б. Янгулов (FritzStuderAG), О. Рейнус (HexagonMetrologyGmbH), О. Пфайфер (M&HInprocessMesstechnikGmbH) відвідали Торгово-промислові палати Харкова, Кропивницького та ТПП України , аби продемонструвати новітні розробки, що зможуть значно спростити процес виробництва.

«Ми зацікавлені в тому, щоб українські промислові підприємства, вітчизняні експортери мали можливість себе реалізувати та виходили на міжнародні ринки», – сказав Михайло Непран, перший віце-президент ТПП України.

Понад 150 інженерів і технологів, керівників підприємств ознайомилися з новітніми саморегульованими технічними засобами, економіко-математичними методами та системами керування.

«Ми хочемо продемонструвати новітні розробки, деяким із яких немає ще аналогів у світі», – зазначив Борис Янгулов, представник компанії FritzStuderAG.

Під час презентацій спікерів учасникам заходу були роз’яснені методи оптимізації процесу металообробки на верстатах INDEX і високошвидкісної обробки на токарних автоматах TRAUB, інноваційні рішення фрезерної обробки на обладнанні компанії CHIRON, високотехнологічні рішення шліфувальної обробки на обладнанні STUDER, вимірювання на верстатах із ЧПК,  програмне забезпечення для автоматичного коректування в верстатах із ЧПК Hexagon.

«Ми показуємо, чим ми можемо допомогти підприємствам саме на першому кроці розвитку чи реструктуризації виробництва», – зазначив Макс Шмідт, представник компанії INDEX-WerkeGmbH&Co. KG.

На завершення спікери відповіли на запитання учасників форуму та надали практичні технологічні поради.