Українсько-Нідерландську ділову раду створено при ТПП України

20.07.2017

Нідерланди є загальновизнаним постачальником високотехнологічного обладнання та другим за обсягом, після Кіпру, інвестором в українську економіку. Завдяки голландським технологіям Україна може наростити виробництво вдвічі. Про це йшлося на установчому засіданні української частини Українсько-Нідерландської ділової ради, що відбулось у ТПП України.

Раду очолив Олексій Павленко, екс-міністр аграрної політики та продовольства України (2014–2016 рр.). Він знає усі бізнес-тонкощі країни, адже свого часу навчався у школі підприємництва  Університету Nyenrode, де одержав ступінь MBA,та працював у банку ABN AMRO в Амстердамі.

«Завдяки голландським технологіям можна подвоїтивиробництво. Зараз Україна та Нідерланди найбільше співпрацюють у аграрному та IT секторах. На території Українизареєстровано понад 500 компаній із голландським капіталом. Найбільшими інвесторами традиційно залишаються Royal Dutch Shell, ING Ukraine, Rabobank,  Philips, Akzo Nobel, Unilever Export тощо», – сказав Олексій Павленко.

Найперспективнішими напрямами співробітництва України та Нідерландів, окрім агропромислового виробництва і ІТ-технологій,є відновлювана енергетика, логістика, суднобудування, хімічна промисловість, металургія тощо.

«У Нідерландів є чому повчитися з точки зору інфраструктури. Можливо, замість того, аби ремонтувати стару інфраструктуру, доцільніше побудувати нову? Голландці планують запустити Hyperloop (гіпотетичний проект нового, п’ятого, виду транспорту) вже у 2030 році. Сподіваюсь, Рада допоможе голландському бізнесу розвиватися та примножуватися в Україні, а українському – просувати свою продукцію у Нідерландах», сказав Володимир Шульмейстер, якого було обрано секретарем Ділової ради.

Королівство Нідерланди є одним із ключових зовнішньоекономічних партнерів України серед країн Європейського Союзу.

«Нам приємно, що ініціатива посилити співпрацю надійшла з України. Ділова рада заснована двома потужними бізнес-асоціаціями України та Нідерландів. До складу нідерландської асоціації входять 150 бізнес-об’єднань, які в цілому включають 1500 підприємств. Тому Українсько-Нідерландська ділова рада – це та структура, що може надати бізнесу практичну допомогу», – сказала радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерланди в Україні Каролін Спаанс.

Нагадаємо, що Угоду про створення УНДР було підписано президентом ТПП України та президентом Конфедерації промисловості та роботодавців Нідерландів 27 листопада 2015 року у Гаазі (Нідерланди).

Ділова рада відкрита до вступу.

Теги: ТППУ, Бізнес, ділова рада, підприємництво, Україна - Нідерланди, Нідерланди