В Україні буде створено електронний реєстр технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна

12.03.2018

Члени комітету з питань підприємництва у сфері житлового та комунального господарства при ТПП України провели VI засідання, у ході якого обговорили проблемні питання галузі, зокрема правила доступу до інфраструктури об’єкта будівництва та будинкової розподільної мережі.

Також йшлося про проект нової редакції Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна, звернення до профільного комітету Верховної Ради стосовно створення правових механізмів із охорони теплових мереж, рекомендації з розвитку системи теплопостачання міста Києва.

Так, розглянувши проект наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України «Про внесення змін до Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна» та заслухавши й обговоривши інформацію, члени комітету домовились направити звернення на ім’я віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, в якому просять:

• не приймати зміни до Інструкції в редакції, опублікованій на сайті Мінрегіону від 10.08.2017 р. та 27.12.2017 р.;
  • розробити та затвердити єдиний для всіх учасників ринку робіт із технічної інвентаризації порядок ведення архівних матеріалів технічної інвентаризації й інвентаризаційних справ;
  • розробити та затвердити порядок доступу виконавців робіт до матеріалів технічної інвентаризації й інвентаризаційних справ і забезпечити можливість надання всіма учасниками ринку робіт із технічної інвентаризації інформаційних довідок;
  • запровадити облік суб’єктів господарювання – виконавців робіт із технічної інвентаризації із зазначенням їх назв, адрес, контактних даних і сертифікованих виконавців, які перебувають у трудових відносинах із суб’єктом,із зазначенням номера сертифіката;
  • створити електронний реєстр технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна.

Крім того, учасники комітету домовились звернутися до прем’єр-міністра України  з проханням надати доручення Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробити та подати на затвердження Кабінету Міністрів України Правила доступу до інфраструктури багатоквартирного будинку.

Теги: ТППУ, Бізнес, комітет