Засідання Всесвітньої Ради з питань карнетів АТА

26.11.2021

22-23 листопада 2021 року у м. Дубай відбулося засідання Всесвітньої Ради з питань карнетів АТА Міжнародної торгової палати, у якому взяв участь Директор Дирекції забезпечення функціонування системи карнетів АТА Торгово-промислової палати України Олексій Житник. У ході засідання була обговорена низка важливих питань, пов’язаних з функціонування системи карнетів АТА. Окремо приділялася увага розгляду питань щодо роботи системи карнетів АТА в умовах пандемії COVID-19. Зазначалося, зокрема, що пандемія досить відчутно вплинула на роботу усіх країн-учасниць Ради і вихід з цієї складної ситуації необхідно знаходити спільний. Були розглянуті питання пов’язані з подальшим розвитком системи карнетів АТА у період з 2022 до 2026 років. Також було приділену велику увагу впровадженню системи Е-карнет. Наразі зазначена система проходить стадію тестування – чотири країни-учасниці тестують цю систему. Проте з часом поступово пропонується долучати до цього процесу усе більше і більше країн та згодом запровадити єдину систему Е-карнету.