Як створювати продукти, які мають привабливу цінність для покупця?

14.12.2020

Запорізька торгово-промислова палата провела заключну бізнес-сесію з серії навчальних заходів Запорізького регіонального кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування» на тему операційної ефективності виробничих підприємств.

Це базова тема для компаній, що прагнуть підвищувати конкурентоспроможність, підвищувати обсяги експорту.

Разом вивчали:

• Лін виробництво – український досвід, спікер –Богдан Мазуркевич, незалежний експертLeanmanufacturing.
  • Кращі цифрові технології для покращення ефективності виробництва, спікер - Олег Щербатенко, IT-Enterprise.
  • Операційну досконалість – фреймворк та рекомендації для МСБ, спікер - Євген Ковнір, експертLeanmanufacturing.
  • Кращі практики від Запорізького регіону (кейс «Тріада Зварка» і «РОЛЛ ГРАНД»).

Серед основних тез:

Lean – ощадливе підприємництво – це безкомпромісна боротьба з усіма видами втрат та безальтернативна побудова потокового виробництва.

Основні здобутки впровадження ощадливого підприємництва:

1. Зменшення загальної вартості виробництва.
  2. Скорочення часу виробництва.
  3. Покращення якості.
  4. Усунення втрат.

У підсумку – ми повинні створювати продукт, який має привабливу цінність для покупця!

Загалом протягом навчального курсу учасники вебінарів і бізнес-сесій вивчали головні переваги кластерних організацій для учасників ринку, ролі та можливості кластерних організацій в інтернаціоналізації та експорті, основи побудови ефективної моделі виробництва і на завершення - покращення операційної ефективності промислових підприємств МСБ.
Запорізька торгово-промислова палата дякує Асоціації Підприємств Промислової Автоматизації України і особисто генеральному директору Олександру Юрчаку, всім спікера, експертам, учасникам за змістовну і корисну роботу!

Проєкт «Кластер «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування» реалізуєтьсяЗапорізькою торгово-промисловою палатою в межах Програми ООН ізвідновлення та розбудови миру за фінансовоїпідтримкиЄвропейського Союзу.

Програму ООН ізвідновлення та розбудови миру реалізуютьчотири агентства ООН: Програмарозвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питаньгендерноїрівності та розширення прав і можливостейжінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузінародонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарськаорганізація ООН (ФАО).
Програмупідтримуютьтринадцятьміжнароднихпартнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейськийінвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди ВеликоїБританії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.