(044) 584-28-24  |  (044) 584-28-36 (прес-служба)

ПОНАД 40 ПРОВІДНИХ АЗЕРБАЙДЖАНСЬКИХ КОМПАНІЙ ПРИЇХАЛИ ДО УКРАЇНИ НАЛАГОДЖУВАТИ БІЗНЕС-ЗВ’ЯЗКИ

13.03.2017

Азербайджанська сторона, насамперед, зацікавлена у залученні сучасних фармацевтичних і біотехнологій, виробництві різноманітних видів полімерів і пластмас та виробів з них, а також у розміщенні машинобудівного виробництва, зокрема сільськогосподарського машинобудування. Перспективні напрями співробітництва підприємці обох країн обговорили в ТПП України під час Українсько-азербайджанського бізнес-форуму.

Форум відбувся в рамках офіційного візиту азербайджанської делегації урядових та ділових кіл на чолі з Міністром економіки Азербайджану Шахіном Мустафаєвим, і пройшов у рамках підготовки офіційного візиту Президента Азербайджану в Україну у поточному році.

«Сьогоднішній захід демонструє неабиякий інтерес азербайджанської ділової спільноти до встановлення контактів з українськими підприємствами – делегація налічує понад 40 компаній, що зацікавлені налагодити співпрацю. При наявності взаємних інтересів бізнесменів наших країн, уряди України і Азербайджану готові надати максимальне сприяння для якнайшвидшої імплементації спільних проектів. Ми і далі будемо активізувати нашу співпрацю на благо розвитку наших економік і зростання добробуту наших народів, шукати нові форми такого співробітництва», - сказав Геннадій Чижиков, президент ТПП України.

У ході бізнес-форуму ТПП України підписала меморандуми із Фондом сприяння експорту та інвестицій в Азербайджані AZPROMO та Національною конфедерацією організацій підприємців (роботодавців) Азербайджану.

«На сьогодні ключовими галузями співпраці з Азербайджаном, які мають реальний потенціал для розвитку економічного співробітництва, є: сільське господарство та харчова промисловість, машинобудування (включаючи авіабудування і військово-технічну кооперацію), паливно-енергетичний комплекс, реалізація спільних проектів у фармацевтичній галузі, поглиблення співпраці в усіх секторах транспортної сфери, розвиток туризму в обох напрямках», - підкреслив Роман Чуприненко, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з питань європейської інтеграції.

Одним з яскравих прикладів перспективних сфер співробітництва між Україною та Азербайджаном може стати співпраця в рамках проекту запровадження контейнерного поїзда по Новому Шовковому шляху за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай. У поєднанні з транспортним проектом «Вікінг» це дозволить з'єднати порти Каспійського, Чорного та Балтійського морів. Існують хороші можливості співпраці між Україною і Азербайджаном і в рамках програми дій нещодавно створеної Торгової палати «Нового Шовкового шляху».

Нагадаємо, що переломними політичними подіями, які суттєво сприяли поліпшенню ділового клімату в двосторонніх економічних відносинах України та Азербайджану, стало проведення 1 липня 2016 р. в Баку 11-го засідання Міжурядової комісії та 13-14 липня 2016 р. офіційного візиту в Азербайджан Президента України Петра Порошенка і проведення в рамках цього візиту п'ятого засідання Ради Президентів двох країн. Зазначені заходи визначили пріоритетні галузі і пілотні проекти на економічному напрямку, які повинні сприяти відновленню двосторонніх торгово-економічних відносин.

Теги:ТППУ, Бізнес-форум, Азербайджан