Україну та Естонію об’єднує політика інновацій

03.12.2021

Естонія - світовий лідер з цифровізації і важливий партнер України на міжнародному фронті

Про нові можливості співпраці між українським та естонським бізнесом говорили Президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков та Надзвичайний і Повноважний Посол Естонії в Україні Каімо Куск.

«Естонія цікава нам, адже відкриває «ворота» на ринки ЄС, а також ділиться досвідом інтеграції до загальноєвропейського ринку. Обговорили з паном Послом можливості співпраці в інтересах бізнесу обох країн, зокрема йшлося про диджиталізацію, запровадження енергоощадних технологій та економічну співпрацю», - сказав Геннадій Чижиков.

За словами пана Каімо Куска, естонців, які найуспішніше в світі запроваджують політику цифровізації, приємно вражають темпи та масштаби реалізації в Україні програми «Держава у смартфоні». Швидкі темпи цифровізації сприяють також зростанню естонських інвестицій в український IT-сектор. Саме співпраця в інноваційній та технологічній сферах зараз серед пріоритетів підприємців обох країн.

Про це свідчать i відгуки підприємців за результатами спільного бізнес-форуму «Україна – Естонія: нові можливості співпраці між українським та естонським бізнесом під час глобальних змін», який відбувся у Торгово-промисловій палаті України в жовтні 2021 року.

Геннадій Чижиков подякував Каімо Куску за сприяння в кооперації українського та естонського бізнесу, зростання естонських інвестицій в Україну та зусилля з активізації двосторонньої співпраці.

Сторони домовилися створити Українсько-Естонську ділову раду, провести бізнес-форуми, обмінятися досвідом з колегами із Торгово-промислової палати Естонії, запровадити навчальні програми та призначити представників ТПП України у Естонії.

Торгівля між Естонією та Україною зростає - за 2020 рік товарообіг склав 286,71 млн. дол. США (100,9% у порівнянні з 2019 роком). Обсяги експорту українських товарів до Естонської Республіки торік становили 109,748 млн. дол. США.