(044) 584-28-24  |  (044) 584-28-36 (прес-служба)

Із 100 проектів, презентованих Україною на «ЕКСПО-2017», Міненергетики Казахстану вже відібрало п’ять

08.08.2017

Зокрема, представники відомства зацікавилися такими розробками, як фотоелектричні жалюзі компанії SolarGaps, вітрогенеруюча установка Fuhrlander Windtechnology, автономний модульний будинок PassivDom, енергозберігаюча установка для утилізації енергії надлишкового тиску природного газу «Турбосфера», а також проект щодо водозабезпечення й опалення приміщень Syneko.

Усі ці проекти містить інтерактивна інформаційно-пошукова система, яка є родзинкою павільйону України на «ЕКСПО-2017», що наразі проходить в Астані (Казахстан). У ній – майже 100 проектів і розробок України у сфері альтернативної енергетики.

Серед них найбільше – 38% – із виробництва енергії з біомаси, 20% – із виробництва альтернативного палива (біоетанол і біодизель), 18% – проекти сонячної  і 12% – вітряної енергетики, 8% – зі скорочення споживання природного газу, 4% – проекти мікро- та міні-ГЕС.

«Ця унікальна база допомагає ефективно вести переговори щодо просування наших проектів серед ділових кіл Казахстану й інших країн світу. Зокрема, такий підхід став у нагоді в переговорах із представниками Міненергетики Казахстану», – зазначив віце-президент ТПП України, в.о. комісара павільйону України на «ЕКСПО-2017» Сергій Свистіль.

Теги:expoucci_ua, Україна, Казахстан, Експо 2017, Астана