Підсумки 2020 року для ТПП України

28.12.2020

Для системи палат, як і для всієї країни та світу, 2020 став періодом викликів, нових умов роботи та випробуванням на швидку адаптацію до обставин. Проте нам є чим пишатися!

За цей рік було зроблено багато: було проведено З’їзд ТПП України, що збирається один раз на п'ять років. За його результатами було переобрано Геннадія Чижикова президентом ТПП України, а також затверджено склад нової Ради ТПП України. Також був сформований новий розширений склад Президії з представництвом всіх регіональних Палат. За цей час Президія ТПП України провела 3 засідання: у липні, вересні та грудні

Карантин запустив прискорення багатьом процесам у системі Палат. ТПП України вдосконалила формати взаємодії з бізнесом та переорієнтувалася щодо співвідношення затребуваних сервісів.

Палата систематично формувала та доводила пропозиції щодо проблемних питань ведення бізнесу до органів влади. Пропозиції ТПП України, ініційовані регіональними ТПП та Комітетами підприємців при ТПП України, знаходять практичне вирішення у підготовці урядових рішень та законодавчих актів. Зокрема, були надані пропозиції до законопроєктів «Про публічні закупівлі», «Про внесення змін до Податкового кодексу»,  «Про внесення змін до Митного тарифу», «Про приватизацію», «Про індустріальні парки» тощо.

Крім того, експерти Палати і Комітетів залучалися до міжвідомчих робочих груп з захисту прав інтелектуальної власності українських виробників, напрацювання транспортної стратегії, Дорожньої карти участі України в Європейському зеленому курсі, оновлення Угоди про асоціацію Україна-ЄС, допомоги малому бізнесу, розвитку цифрової економіки, Стратегії економічної безпеки.

Протягом 2020 року регулярно відбувалися робочі комунікації  з представниками влади: з Президентом України (в рамках проведення двох бізнес-міжнародних бізнес-форумів у Польщі та в Австрії), з керівниками Уряду - Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, Віцепрем’єр-міністрами Михайлом Федоровим, Олегом Уруським, Олексієм Рєзніковим, Ольгою Стефанішиною.

ТПП України брала активну участь у засіданнях Федерації світових палат та Європалати. До речі, Геннадія Чижикова було переобрано до складу Ради директорів Європалати на 2021 рік.

Незважаючи на обмеження, пов’язані з пандемією, ТПП України систематично сприяла поглибленню міжнародних зв’язків і розширенню ділових контактів українських підприємців. Цього року відбулося більше 200 двосторонніх форумів, конференцій та круглих столів з представниками інших країн.

Попереду ще багато! Адже новий рік – це нові можливості, перемоги, успіхи і надії.

ТПП України вітає всіх з прийдешніми новорічними святами і бажає щасливого 2021 року!